Булавто България

FordTrucks Събития


Представяме Ви най-новия член на семейството на Ford Trucks – влекач с изцяло обновен дизайн.

Новият влакеч на Ford Trucks


Старозагорската фирма Глобалкар ЕООД се присъедини като оторизиран сервиз към веригата обекти в София, Бургас, Варна и Пловдив. Множество гости присъстваха на събитието на 17 май: клиенти, партньори, приятели, хора от бранша, представители на Булавто АД - официалния вносител на Ford Trucks, както и от завода производител.

Новият сервизен център, който е официален дилър на Toyota за Стара Загора и региона, се намира на изхода от града в посока Нова Загора и Сливен, в един регион с балансирано развит транспорт, промишленост и селско стопанство. Макар да работят на едно място, екипите за двете марки са отделни, в т.ч. и за резервните части. Първоначално за Ford Trucks започват да работят диагностик и двама механици. Обучението на екипа е започнало преди откриването на центъра. Специализираният сервиз, който е разположен на площ около декар, изначално е проектиран за тежкотоварни автомобили и автобуси. Разполага с три канала: два от тях да дълги, с 13,5…


bulauto-100-novi-vlekacha-2

През м. май за компанията Севан ООД бяха доставени 100 нови влекача Ford Trucks 1848T. Доставката беше финализирана от Бургас Трак Сервиз ЕООД.

Влекачите (4x2) са предназначени за теглене на 100 нови самосвални полуремаркета Wielton са с най-мощната конфигурация на 13-литровия двигател Ecotorq (мощност 480 конски сили) и автоматизираната скоростна кутия на ZF.

Двигателят е избран на база предишен опит на клиента – влекачите с по-малки мощности, които е използвал до момента, не са се справяли адекватно при транспортните дейности с пълни ремаркета, типични за работата на Севан ООД.

Автопаркът на клента наброява вече 200 композиции с новите влекачи и полуремаркета.

Моментът на подписването на сделката е предшестван от почти едногодишни тестове, започнали от август 2017 г. Г-н Павлин Бошнаков, управител на Бургас Трак Сервиз уточни, че по време на тестовете са изминати повече от 60 хиляди…