FordTrucks Събития


Новият влекач F-Max, е избран за Международен камион на годината за 2019 г.

Изборът е направен от жури от 23 журналисти и издатели, представляващи 23 основни издания за камиони в цяла Европа.
Престижното отличие беше връчено на Хайдар Йенигюн, главен изпълнителен директор на Ford Otosan по време на първия ден на изложението IAA Commercial Vehicle Show в Хановер, Германия.

Новият влекач Форд Тракс F-MAX

Новият влекач Форд Тракс F-MAX

Ефективните и най-съвременни характеристики присъстващи в силовата линия на новият влекач F-MAX, включително функциите Eco-Roll, Адаптивен круиз контрол (ACC) и GPS-базирания Predictive Cruise Control (системата за управление на двигателния тракт съобразно терена). Всички…


Представяме Ви най-новия член на семейството на Ford Trucks – влекач с изцяло обновен дизайн.

Новият влакеч на Ford Trucks


Старозагорската фирма Глобалкар ЕООД се присъедини като оторизиран сервиз към веригата обекти в София, Бургас, Варна и Пловдив. Множество гости присъстваха на събитието на 17 май: клиенти, партньори, приятели, хора от бранша, представители на Булавто АД - официалния вносител на Ford Trucks, както и от завода производител.

Новият сервизен център, който е официален дилър на Toyota за Стара Загора и региона, се намира на изхода от града в посока Нова Загора и Сливен, в един регион с балансирано развит транспорт, промишленост и селско стопанство. Макар да работят на едно място, екипите за двете марки са отделни, в т.ч. и за резервните части. Първоначално за Ford Trucks започват да работят диагностик и двама механици. Обучението на екипа е започнало преди откриването на центъра. Специализираният сервиз, който е разположен на площ около декар, изначално е проектиран за тежкотоварни автомобили и автобуси. Разполага с три канала: два от тях да дълги, с 13,5…


bulauto-100-novi-vlekacha-2

През м. май за компанията Севан ООД бяха доставени 100 нови влекача Ford Trucks 1848T. Доставката беше финализирана от Бургас Трак Сервиз ЕООД.

Влекачите (4x2) са предназначени за теглене на 100 нови самосвални полуремаркета Wielton са с най-мощната конфигурация на 13-литровия двигател Ecotorq (мощност 480 конски сили) и автоматизираната скоростна кутия на ZF.

Двигателят е избран на база предишен опит на клиента – влекачите с по-малки мощности, които е използвал до момента, не са се справяли адекватно при транспортните дейности с пълни ремаркета, типични за работата на Севан ООД.

Автопаркът на клента наброява вече 200 композиции с новите влекачи и полуремаркета.

Моментът на подписването на сделката е предшестван от почти едногодишни тестове, започнали от август 2017 г. Г-н Павлин Бошнаков, управител на Бургас Трак Сервиз уточни, че по време на тестовете са изминати повече от 60 хиляди…