30 години Булавто

FordTrucks Ford Trucks показва за първи път своя 100% електрически камион в подкрепа на амбициозната си цел: “до 2030 година 50% от продажбите в Европа ще бъдат с “0” емисии” 19-09-2022


Ford Trucks показва за първи път своя 100% електрически камион в подкрепа на амбициозната си цел: “до 2030 година 50% от продажбите в Европа ще бъдат с “0” емисии

 

  • Ford Trucks показа за първи път своя съвсем нов 100% електрически камион и прави огромна крачка към устойчово бъдеще на тежкотоварните превозни средства на Международното изложение на автомобили за работа (IAA Transportation 2022) в Хановер.
  • До 2030 година 50% от продажбите на Ford Trucks в Европа ще бъдат с нулеви емисии.
  • Поколението F на Ford Trucks предлага технологии, които задоволяват различни нужди и покрива всичко – от нулеви емисии до автономни превозни средства.
  • Иновативните нови характеристики и технологиите от ново поколение, които Ford Trucks разработи, гарантират, че компанията ще запази своите позиции в производството, проектирането, продуктовото развитие и новите технологии за свързване, които помагат на бизнеса да се разраства.  

 

Единственият глобален бранд на Ford за тежкотоварни автомобили показа своя първи 100% електрически камион на IAA Transportation 2022 - водещото световно търговско изложение за мобилност, транспорт и логистика, което се проведе от 20ти  до 25ти  септември в Хановер, Германия. 

 

След повече от половин век придобит опит и динамично продуктово развитие на тежките камиони Ford Trucks представи своето Поколение F на IAA Transportation 2022. Движението включва пътна карта за транспортни решения с нулеви емисии и нови спецификации и функции, които гарантират на компанията запазване на позицията й в производството, развойната дейност и разработването на продукти.

 

Като носител на престижната награда „Камион на годината“ в Хановер със своя F-MAX през 2018 г., Ford Trucks се завърна в IAA Transportation, за да покаже своя напредък по пътя към транспорт с нулеви емисии. Компанията, която подписа Декларацията на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) за преход към товарен транспорт с нулеви емисии, наскоро обяви своята цел: до 2040 година да продава само тежкотоварни превозни средства с нулеви емисии. Движението поколение F, което включва 100% електрически, свързани и автономни технологии за превозни средства, означава, че в днешния ден Ford Trucks е с една стъпка по-близо до целите си.

 

Ето какво каза Вицепрезидентът на Ford Trucks Серхан Турфан: “С нашето движение Поколение F, 50% от продажбите на  Ford Trucks в Европа ще бъдат с нулеви емисии до 2030 г.

 

Следващото поколение на Ford Trucks, първият 100% електрически камион, е разработен с цел „да бъде приятел по пътя, който се грижи за клиентите си и помага за развиването на техния бизнес“. То се откроява с разширени функции за свързаност и обещава да бъде силно конкурентно на европейските пазари със своята атрактивна крайна цена на придобиване.

 

“Като иновативна марка, която се вслушва в нуждите на своите клиенти, фокусът ни е насочен към научноизследователска и развойна дейност, за да предложим на пазара най-новите технологии от ново поколение. Ето защо нашата цел е главно да помогнем за намаляване на оперативните разходи и въглеродните емисии в автомобилния транспорт, като същевременно увеличим производителността на автопарка“, казва Серхан Турфан. “Укрепването на нашата позиция в Европа е наш основен приоритет. Продължаваме да надграждаме успеха си на настоящите ни пазари и планираме да достигнем до 50 държави в Европа до 2024 г. В съответствие със Зелената сделка на ЕС и глобалните цели за устойчивост на Ford, ние правим голяма крачка към нашата цел за нулеви емисии за 2040 г., като разширяваме дейността си на европейските пазари с нашите електрически камиони. В краткосрочен план нашата цел е да постигнем 50% от европейските продажби като автомобили с нулеви емисии до 2030 г. “

 

Следващото поколение 100% електрически камион предлага много ползи по отношение на енергия, поддръжка и общите разходи за собственост.  

 

Изцяло електрическият камион на Ford Trucks е с полезен товар от 18-26 тона. Той е с отлична маневреност и предлага много ползи, включително по-добра месечна консумация на енергия, в сравнение с камионите с двигатели с вътрешно горене.  Енергийните разходи например ще намалеят почти на половина в сравнение със сегашните нива. Разходите за поддръжка също ще намалеят с около две трети, тъй като електрическите превозни средства имат по-малко движещи се части, изискващи поддръжка. Много европейски страни също стимулират бизнеса да инвестира в електрически автомобили. Всички тези фактори влияят благоприятно върху общите разходи за собственост. Предвижда се 100 % електрическият камион на Ford Truck да предложи по-ниска обща цена на притежание за период от 4 години.

 

На изложението екипът на Ford Trucks демонстрира разработените от него технологии за свързано и автономно шофиране. Посетителите могат дистанционно да преживеят технологията и да управляват F-Max на тестовата писта Ескишехир (Турция) от 2000 километра дистанция. Посетителите се запознават и с екосистемата Ford Trucks CARE, която предлага услуги в областта на софтуера, постоянен режим на работа, електромобилност, финансови решения и персонализиране.  

 

ConnecTruck предлага нови функции, които улесняват живота на шофьорите и мениджърите на автопаркове

 

Ford Trucks трансформира камионите си в продукти, движени от данни, свързани мобилно, оборудвани с технологии от следващо поколение, които предлагат огромни ползи за клиентите. Новите технологии включват функции като GPS круиз контрол и мултимедийна система, които улсняват живота на водача и на „флийт“ мениджъра. Целта е автомобилите да бъдат непрекъснато на пътя и да се постигне непрекъснат режим на работа.   

 

Със своите „Автономни технологии: Ford Trucks предлага по-безопасни, по-бързи и по-ефективни транспортни решения.

 

Разработена от инженерите на Ford Trucks, технологията за автономно управление „Level 4 Highway Pilot“позволява на водачите да оставят превозните си средства да се движат безпилотно между H2H (hub-to-hub) логистични центрове. Така както и най-важния болт в автомобилната индустрия, Ford Trucks сега може да предложи по-безопасен, по-бърз, екологичен и най-важното - значително по-надежден транспорт. Технологията за дистанционно шофиране на  Ford Trucks позволява на водачите да се вързват дистанционно с автономния камион и помага за изпълнение на някаква задача по шофирането, в случай на непредвидено събитие, при което е нужна човешка интелигентност по време на автономна работа.  Автономното задно паркиране е друга технология, разработена  от Ford Trucks. Тя улеснява процедурите по скачване, тъй като чрез тази функция автономният камион паркира самостоятелно на рампата за товарене и разтоварване, точно както един опитен шофьор.

Предишно събитие Следващо събитие