30 години Булавто

FordTrucks Новият F-MAX с приз "Камион на годината - 2019" 20-09-2018

Новият влекач F-Max, е избран за Международен камион на годината за 2019 г.

Изборът е направен от жури от 23 журналисти и издатели, представляващи 23 основни издания за камиони в цяла Европа.
Престижното отличие беше връчено на Хайдар Йенигюн, главен изпълнителен директор на Ford Otosan по време на първия ден на изложението IAA Commercial Vehicle Show в Хановер, Германия.

Новият влекач Форд Тракс F-MAX

Новият влекач Форд Тракс F-MAX

Ефективните и най-съвременни характеристики присъстват в силовата линия на новия влекач F-MAX, включително функциите Eco-Roll, Адаптивен круиз контрол (ACC) и GPS-базирания Predictive Cruise Control (системата за управление на двигателния тракт съобразно терена). Всички те са включени в система наречена MAXCruise, която е част от стандартния пакет. 12,7-литровият редови 6-цилиндров двигател Ecotorq Евро 6 с мощност 500 к.с., който е собствена разработка на Ford Otosan, работи много тихо и в чудесен синхрон с 12-степенната автоматизирана скоростна кутия ZF Traxon. Икономичното шофиране е подсигурено от режим на работа Eco, режим Power осигурява необходимия въртящ момент, когато и където е нужно.

Новият влекач форд тракс F-MAX

Новият влекач Форд Тракс F-MAX

Впечатляващите характеристики, комфорта и удобството на изцяло новата кабина, предназначена за транспорт на дълги разстояния впечатлиха журито. Новата кабина предлага ергономична и уютна среда за работа и почивка на водача. Кабината е широка 2,5 м, има равен под, вътрешната й височина е 2,16 м. Разполага с огромни багажни отделения, включително и такива на задната стена на кабината, а контролното табло е елегантно, всичко е лесно достъпно за водача, а панелът с инструменти е изключително ясен и информативен.

 

Предишно събитие Следващо събитие